Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρώτη συνάντηση ΔΣ με Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΦΩΚΙΔΑΣ (ΣΥΠΕΦ)
Ταχ. Δ/νση  : Γιδογιάννου 31, Άμφισσα
Ταχ. Κωδ.   : 33100
Πληροφορίες: Α. Τσιάμης
Τηλέφωνο   : 2265350544
Φαξ             : 2265350519
Email          : apotsiamis@gmail.com
url               : www.sypef.blogspot.com
             ΑΜΦΙΣΣΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2012
             Αριθμ. Πρωτ.: 5

             ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
                           


ΘΕΜΑ: Πρώτη συνάντηση ΔΣ με Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, θα θέλαμε με την ευκαιρία της πρώτης συνάντησης μας να σας ευχηθούμε και σαν Σύλλογος καλή επιτυχία στην εκπλήρωση των καθηκόντων σας.
Σαν υπάλληλοι της Περιφερειακής ενότητας Φωκίδας έχουμε παράδοση να παρέχουμε  υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να έχουμε καλή συνεργασία με όλους του πολιτικούς προϊσταμένους που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την Υπηρεσία.
Παρά τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών μας, την μείωση του προσωπικού των υπηρεσιών μας εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον πολίτη, με το ίδιο θετικό πνεύμα σαν σύλλογος θα βλέπαμε και την δική μας συνεργασία
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εξετάσαμε και κάποια θέματα της αρμοδιότητας σας.
Μετά από γραπτή ερώτηση συναδέλφου τέθηκε το θέμα με ποια κριτήρια  συμμετέχουν οι υπάλληλοι στα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής ενότητας και μας ζητήθηκε να μεσολαβήσουμε ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Από την νομοθεσία προκύπτει ότι εκτός από τους σαφώς οριζόμενους με βάση την  εκλογική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης και αριθμού υπαλλήλων ανεξαρτήτως προσόντων.
Με βάση αυτό το γεγονός, τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που έχουν προκύψει για το σύνολο των εργαζομένων, το περί δικαίου αίσθημα, και με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές ο Σύλλογος μας θέτει το ζήτημα να γίνει προσπάθεια σε αυτές τις θέσεις να ορίζονται εκ περιτροπής  όσοι υπάλληλοι της Περιφερειακής ενότητας επιθυμούν να εργαστούν για αυτές.
Η θέση του Συλλόγου είναι ότι διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και όχι μια επιδοματική πολιτική που διαχωρίζει τους εργαζόμενους, διεκδικεί επιπλέον την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων μιας και είναι φανερές οι ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες, παρόλα αυτά όταν πραγματοποιούνται υπερωρίες σε έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες ζητούμε να υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται από όλα τα άτομα που το επιθυμούν εκ περιτροπής για να κατανέμονται δίκαια.
Ένα άλλο θέμα που μας απασχόλησε είναι ο χώρος συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου μας και αποφασίσαμε να σας ζητήσουμε να μας παραχωρηθεί ένας χώρος συνεδριάσεων στο κτήριο του Διοικητηρίου καθώς και να αναρτηθεί πίνακας ανακοινώσεων του Συλλόγου.
Για την βελτίωση της καθημερινότητας των Συναδέλφων, μας ζητήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης ψυκτικών συσκευών για την παροχή κρύου νερού, όπως και η δυνατότητα αλλαγής κουφωμάτων, με τοποθέτηση ανοιγόμενων παραθύρων για τον σωστότερο αερισμό του χώρου εργασίας μας.
Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων θα μας απασχολήσουν επίσης σαν σύλλογο και σκοπεύουμε να κάνουμε πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση για το θέμα το επόμενο διάστημα.
Αυτά είναι τα θέματα που θέλουμε σαν σύλλογος να σας θέσουμε στην πρώτη μας συνάντηση.
Ήδη ξεκίνησε και λειτουργεί η Ιστοσελίδα μας στην Διεύθυνση www.sypef.blogspot.com στην οποία θα αναρτούνται οι θέσεις και οι ενημερώσεις του Συλλόγου μας.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ



ΣΤΑΘΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου