Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση Συνέλευσης Συλλόγου

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου μας .

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν τα εξής:
1) Αποφασίστηκε για να καλυφθεί η συνδρομή στον σύλλογο να δοθεί πάγια εντολή στην μισθοδοσία και να παρακρατείται ποσό 0,75 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο από τους συνάδελφους από το 2013 (σύνολο 18 ευρώ)

2) Συστάθηκε η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας (ΕΥΑΕ) του Ν. 1568/85, αποτελούμενη από τους Συναδέλφους Παγώνα Βαίνου και Ζαφειρίας Κοκμοτού. Η επιτροπή αυτή έχει συμβουλευτικό ρόλο για τις συνθήκες εργασίας μας. Ενώ αποφασίστηκε ότι θα εξεταστεί και η δυνατότητα παροχής Νομικής κάλυψης του Συλλόγου.

3) Αποφασίστηκε να εκδοθεί κάρτα του συλλόγου που θα διεκδικήσει εκπτωτικές προσφορές για τα μέλη του Συλλόγου. Για το θέμα θα βοηθήσει η Αγλαΐα Μέγκου.

4) Για το θέμα της κυβερνητικής πολιτικής και τις αναμενόμενες αλλαγές, αναφέρθηκαν οι δημοσιευμένες στον τύπο μέχρι στιγμής επιπτώσεις στο μισθολόγιό μας. Οι επιπτώσεις αυτές, είναι σημαντικότατες, η περικοπή του οικογενειακού επιδόματος, του επιδόματος θέσης και της κατάργησης των δώρων μαζί με την κατάργηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2012 θα σημαίνει επιπλέον μείωση του μισθού μας κατά περίπου 300 ευρώ τον μήνα. Οι συνάδελφοι εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους για την τακτική των 24ωρων κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και προτάθηκαν κινητοποιήσεις ενωτικές με συμμετοχή από όλους τους υπαλλήλους.
Ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 18 Οκτωβρίου και σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους της Περιφέρειας θα εξετάσει την δυνατότητα κοινών κινητοποιήσεων.

Προσυγκέντρωση για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 στο Διοικητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου